S'ALQUERIA BLANCA HONORA A SANT ROC
Un any més les festes de s'Alqueria Blanca arriben al seu punt i final el dia de Sant Roc, el dia de la festa grossa del nucli santanyiner.


Dia 16 d'agost és una data clau al calendari dels curiablanquers. Ja ahir vespre, 700 persones es reuniren a la plaça de s'Era Vella per celebrar un any més el tradicional sopar de “pa amb oli”. Famílies de tot el terme de Santanyí es segueren a taula per gaudir d'una vesprada d'estiu amb companyia, bon menjar, música i ball. La festa acabà ben entrada la matinada.

Però avui era el dia clau. A les 10:30 hores del matí, centenars de persones han assistit a l'ofici solemne per honorar a Sant Roc. Enguany, el president de Projecte Home de Balears, Bartomeu Català ha estat l'encarregat de presidir la missa junt amb amb el rector de Puigpunyent. A més, els cants han estat interpretats pel cor parroquial de s'Alqueria Blanca.

Una vegada finalitzada la missa, els gegants de Santanyí i els xeremiers de s'Alqueria Blanca han desfilat des de l'Església fins a la plaça de Sant Josep. Allà tots han gaudit d'un refrigeri a càrrec de l'Ajuntament de Santanyí.


Finalment el matí, ha acabat amb les populars corregudes de joies. El tradicional joc popular ha durat aproximadament una hora. Hi ha participat els més petits de la casa però també els més grans: els fadrines i els fadrin, els casats i les casades i també qualque padrí i qualque padrina qui amb l'ajuda dels seus néts tampoc s'han volgut quedar al marge d'aquesta festa tant popular.

Les festes de Sant Roc de s'Alqueria acabaran avui amb la nit de teatre a càrrec de la companyia Calabruix que representarà l’obra“Hem perdut es papers” a la plaça de s’Era Vella. En acabar hi haurà focs artificials i traca final.
Bookmark and Share